VIDLJIV IZ VAZDUHA: Najveći portret na svijetu (VIDEO)

VIDLJIV IZ VAZDUHA: Najveći portret na svijetu (VIDEO)

porttttttttttt

Od starih vremena, kultura, tradicija i umjetnost ostala je jedinstvena, samo se poneke stvari u njoj mijenjaju, dodaju i uljepšavaju. Veliki smo svjedoci njenog razvoja, ali i velikog broja raznovrsnih ideja koje se pojavljuju svaki dan u oblasti umjetnosti.

Uvjerit se možemo i preko jednog prekrsasnog i spektakularnog djela u Belfastu koje zauzima površinu od čak 11 hektara zemlje, a specifično je za njega da se može vidjeti samo iz vazduha, dakle velike udaljenosti od zemlje. Ono je napravljeno od zemlje, drveta, pjeska, trave i kamenja.

Horhe Rodrigez Herada je autor ovog izuzetno nesvakidašnjeg i neobičnog portreta, a čitav projekat nazvao je Želja. On je fotografisao devojčicu u Belfastu u trenutku dok zamišlja želju, ali cilj mu je bio da umjesto portreta u vidu fotografije, napravi portret na zemlji.

Kako bi ovu nesvakidašnju ideju sproveo u veliko djelo bilo mu je potrebno 30.000 drvenih pločica, 2.000 tone pjeska, kao i četiri sedmice napornog rada sa volonterima, da bi portret izgledao kao i na fotografiji. Rezultat, kao i što se može vidjeti je svakako impresivan i predstavlja najveći napravljen portret ikada u cijelom Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj.

“Rad na ovolikom prostranstvu bio je lični izazov koji je ujedno privukao pažnju javnosti. Sjajno je izraziti kreativnost prirodnim materijalima, onim što nas okružuje, bez narušavanja okoline”, istakao je Rodrigez Herada.

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica