Portal 072info

Vijeće građana poziva na iskazivanje nezadovoljstva 7. februara pet do 12

Vijeće građana u BiH poziva bh. građane da se 7. februara u 11:55 sati, priključe podsjećanju na prošlogodišnje proteste.

Pozvali su građane Sarajeva da to urade mirnom protestnom šetnjom od Higijenskog zavoda do Vječne vatre sa porukama i zahtjevima vlasti, dok stanovnike drugih bh. gradova pozivaju da također izađu na ulice i iskažu vlastima nezadovoljstvo teškom ekonomsko-socijalnom situacijom u državi.

Vijeće u saopćenju za javnost navodi da se sva “korist od vlasti za vlast”, u prošloj godini ogleda u sanaciji štete koja je nanesena zgradama Općine centar i Arhivu BiH u zgradi Predsjedništva, da je potrošeno oko 9 miliona KM, preko 8 miliona za bijelu zgradu i preko 400.000 KM za Arhiv BiH. Dakako iz budžeta i bez raspisivanja javnog poziva za izvođače.

Zahtjevi građana u poboljšanju socijalnog i ekonomskog stanja ostali su mrtvo slovo na papiru. Ni godinu poslije nemamo saznanja o tome ko je odgovoran za štete, ko je zapalio zgrade, Arhiv BiH, ko je odgovoran, saopćeno je iz Vijeća građana u BiH.

avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box