Vijećnici ”ZI-KF” posjetili bolnicu, Kasumović podigao rampu, intervenisalo obezbjeđenje (VIDEO)

D59B3365 53FB 400D 97A4 4C3CB1CB97F5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon što je Gradsko vijeće Zenice na 18. sjednici, koja je održana 24. januara ove godine, prihvatilo Prijedlog Zaključka o zabrani naplate parking prostora u krugu Kantonalne bolnice Zenica za osoblje Kantonalne bolnice i pacijente odnosno druge korisnike, a koju trenutno naplaćuje Kantonalna bolnica Zenica, Gradska uprava Zenica obavijestila je građane da je ovaj zaključak stupio na snagu 1. februara 2022. godine. 

Vijećnici “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad” zajedno sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem posjetili su danas bolnicu i provjerili poštuje li se odluka vijeća.

279224B2 92FA 4B89 8E2F 08C75ACF4062

Prvi je pokušao nakon 15 minuta proći Kenan Uzunović, kojem je portir kazao kako nemaju Odluku direktora te da mu mora izdati račun za parking ili će zvati policiju. 

-Neću platiti, a vi učinite svoje šta trebate. Izvolite Zaključak i molim Vas da ovo poštujete – kazao je Uzunović.

Potom je došao i Kasumović, koji je kazao da niko neće platiti parking, a potom je lično podigao rampu i puštao sve posjetioce bolnice da prođu.

-Građani nisu dužni plaćati, dosta su ih pljačkali. Odluka GV se mora poštovati jer je to gradsko zemljište. Pozivamo građane da ne plaćaju parking, novac ide u crne fondove, sama naplata je netransparentna. Jednima se naplati, drugima ne. Ne dobivaju svi fiskalni račun. Ovo je poklon Grada i vijećnika građanima Zenice i ZDK. Gradska uprava i vijećnici pozivaju građane da ne plaćaju parking jer je to odluka vijeća – poručio je Kasumović,

U međuvremenu, intervenisalo je i obezbjeđenje bolnice, a šta se sve dešavalo pogledate u videoprilogu u nastavku.

0DF61B46 FC80 48F6 AAC2 4B30B3FEFF64

Halil Arnaut, vijećnik na čiju inicijativu je i usvojena ova odluka, kazao je kako su se uvjerili da se ne poštuje Zaključak koji su usvojili na posljednjoj sjednici vijeća.

-Očigledno je kako će cijeli slučaj dobiti pravne okvire, te da ćemo biti prinuđeni pokrenuti i krivične prijave – kazao je Arnaut.

GODISNJICA
MARKETING