Portal 072info

Vijest koja će vam uljepšati dan bitna je za svaku ženu

Screenshot 3 976
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U svijetu u kojem se poslovi i dalje dijele na muške i ženske te u kojem djevojčice od najranije dobi osjete što znači imati drugačija prava u odnosu na dječake, vijesti iz Brazila puno su više od koraka naprijed za svijet sporta i nogometa.

Brazilski nogometni savez (CBF) odlučio je kako će ženska brazilska nogometna reprezentacija primati jednake novčane iznose kao i njihove muške kolege.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Od marta 2020., CBF je izjednačio vrijednost u pogledu nagrada i dnevnica između muškog i ženskog nogometa. To znači da igračice zarađuju isto koliko i igrači tokom reprezentativnih akcija. Nema više razlike u spolu jer CBF jednako tretira muškarce i žene”, izjavio je predsjednik Saveza Rogerio Caboclo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Time Brazil postaje četvrta nacija koja je izjednačila premije za muške i ženske nogometne reprezentacije. Prije Brazila, takvu su odluku donijele Australija i Norveška te, od ovoga ljeta, i Novi Zeland. U Americi se između saveza i ženske reprezentacije trenutno vodi velika bitka. Naime, nogometašice SAD-a tuže svoj savez zbog diskriminiranja te loših uvjeta, a potražuju čak 66 miliona dolara.

Zbog svega ovoga, korak koji je napravio Brazilski nogometni savez nije bitan samo za nogomet i njihovu državu nego i za cijeli svijet koji se, ne samo u sportu, bori s velikim diskriminacijama kada su u pitanju drukčija prava žena u odnosu na muškarce.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

CBF je svojom odlukom mnogim ženama svijeta dao nadu u bolje sutra te je svojim postupkom pokazao da možemo drukčije. Iako ponekad teško vidljive i spore, promjene se događaju, a ovakvim odlukama velikana odašilje se bitna poruka koja i druge može potaknuti na razmišljanje i rad, koji za cilj ima ravnopravnost.

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)