Portal 072info

ViK: Uredno vodosnadbijevanje na području grada Zenice

Snabdijevanje  pitkom vodom na području grada Zenice je i dalje uredno, uprkos znatnom zamućenju izvorišta Kruščica i Babina  rijeka. Svi resursi preduzeća su angažovani u punom kapacitetu  kako bi se  izbjegle  redukcije u vodosnabdijevanju.

Usljed bujičnih nanosa došlo je do značajnih oštećenja na  vodovodnom sistemu. Zbog kidanja vodovodnih linija  privremeno je prekinuto snabdijevanje  vodom  potrošača u dijelovima  naselja Vardište, Broda, Zacarina, Raspotočje  i Tetovo.

Na ovim lokacijama su  tokom jučerašnjeg dana,  u obimu koliko su to vremenski uslovi dozvoljavali, izvršeni pripremni poslovi kako bi se danas pristupilo sanaciji i otklanjanju kvarova i uspostavilo uredno snabdijevanje  vodom.

Na ovim područjima je  obezbijeđena dostava  pitke vode cisternom.

Kanalizacioni sistem kojim upravlja JP „ViK“ d.o.o. Zenica je  u najvećoj mjeri u funkciji. Kontinuirano se radi na  otklonjanju problema koje je  u trenutnim uslovima  moguće riješiti.

Osim na  poslovima  popravke i održavanja vodovodne  i kanalizacione mreže radnici i mehanizacija JP „ViK“ d.o.o. Zenica  su, u koordinaciji sa nadležnim gradskim službama, angažovani prema  prioritetima koje diktiraju uslovi na  terenu.

Podijelite članak
  • 10
    Shares