Portal 072info

VIK ZENICA: Nezapamćeno zamućenje na izvorištu Kruščica

Uslijed obilne kiše protekle noći je došlo do zamućenja na izvorištu Kruščica kakvo nije zabilježeno u proteklih 15 godina, pa čak ni za vrijeme poplava u maju 2014. godine.

Obilne padavine su izazvale znatno zamućenje i na vodozahvatu Babina rijeka.

Nastojeći održati stabilnost u vodosnabdijevanju u ovako teškoj situaciji interventne ekipe JP „ViK“ d.o.o. Zenica su tokom protekle noći na oba izvorišta angažmanom ljudstva i mehanizacije preduzele sve raspoložive mjere i radnje na prevazilaženju posljedica zamućenja.

Uloženi napori stručnih službi JP „ViK“ d.o.o. Zenica su dali rezultate, te možemo izvijestiti da je održana stabilnost sistema i uredno vodosnabdijevanje za sve potrošače.

Obavještavamo javnost da se u kontinuitetu provodi kontrola kvaliteta vode te da je voda u sistemu javnog vodosnabdijevanja u Zenici zdravstveno ispravna i bez bojazni se može koristiti za piće.

JP „ViK“ d.o.o. Zenica očekuje da će snabdijevanje vodom biti uredno i bez redukcija, odnosno da korisnici javnog vodosnabdijevanja u Zenici ni narednih dana neće osjetiti posljedice aktuelnih vremenskih neprilika.

Podijelite članak
  • 20
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box