Portal 072info

Vikend navike koje vam mogu upropastiti čitavu sedmicu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Divno proveden vikend može vam napuniti baterije za nadolazeći naporan radni tjedan. Ali, ono što radite tijekom ta dva slobodna dana, može vam i upropastiti narednih pet dana u sedmici.

Na stranici prevention.com naveli su popis vikend navika koje vam mogu upropastiti sedmicu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Većinu vremena provodite u teretani

Mnogima se teško natjerati da svaki dan preko tjedna idu u teretanu pa neki ono propušteno odluče nadoknaditi vikendom, a to je potpuno krivo. Problem je u to što ako niste redoviti vježbali tijekom tjedna, naporan vikend trening može vam prouzrokovati ozbiljnu bol u mišićima i potencijalne ozljede. Ako vam je vježbanje vikendom jedina opcija, prije treninga se dobro zagrijte i ne forsirajte se.

Jedva da mrdnete s kauča

I izležavanje na kauču čitavog vikenda ima negativne posljedice. Problem koji se javlja nakon toga je inercija. Što manje radite, manje ćete i željeti raditi. Osim toga cjelodnevno izležavanje loše je za leđa, cirkulaciju i probavu. Lijenost vikendom je loša platforma za zdravlje u nadolazećem tjednu. Pokrenite se i bavite se aktivnostima, ali ne pretjerujte.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pretjerivanje s aktivnostima

Ako vikendom pretjerujete s aktivnostima i užurbanim obavljanjem svega i svačega možete ‘pregorjeti’. Ako čitavog vikenda samo obavljate sve one zaostatke i nakon jednog zadatka žurite s drugim, nećete si napraviti dobro. Kategorizirajte stvari u ‘važne’ i ‘nevažne’, odlučite što može, a što ne može čekati.

Počinjete s alkoholom na popodnevnom roštilju

Nekoliko čaša vina ili piva može vam se činiti kao odlična ideja za opuštanje od napornog radnog tjedna. No, ako s alkoholom počnete prerano, pretjerat ćete s kalorijama pogotovo ako pijete koktele, a što više pijete to ćete manje paziti na ono što jedete.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U nedjelju se stresirate zbog ponedjeljka

Ako u nedjelju navečer počnete s mučninom razmišljati o ponedjeljku, možda je vrijeme da počnete razmišljati o tome da promijenite posao ili da barem pronađete način kako da vam posao bude manje stresniji. Stresne nedjelje zbog ponedjeljka utječu na vaš odnos sa svima oko vas, postajete razdražljivi i to negativno utječe na vaše zdravlje. Ako vas u nedjelju preplave negativne misli zbog ponedjeljka, pokušajte biti što više u sadašnjem trenutku.

Vikendom tu i tamo malo obavljate zaostatke s posla, provjeravate mailove

Iako ste sebi obećali da vikendom nećete posao nositi kući, ne možete si pomoći pa tu i tamo odrađujete zaostatke, provjeravate poslovne mailove… Imajte na umu da se malo posla vikendom može lako pretvoriti u puno posla vikendom. To će negativno utjecati i na vas i na vaše odnose s obitelji i prijateljima. Ako baš morate provjeriti mailove, odvojite za to najviše 30 minuta. Posvetite se tome 100 posto, a onda se ‘isključite’.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dajete si oduška s dostavom hrane

Ako ste se pažljivo hranili tijekom tjedna to znači da se možete opustiti vikendom? Ako pokušavate ostati zdravi onda to nije dobra ideja. Ne morate biti savršeni, slijedite pravilo 80/20. Osamdeset posto vremena jedete za zdravlje i energiju, a 20 posto vremena za užitak.

Svaku minutu ispunite nekim aktivnostima

Partyji, koncerti, nogometne utakmice… Ako čitav vikend provodite radeći zabavne stvari to može biti jednako stresno kao da obavljate zadatak za zadatkom. Svakome je potrebno i malo vremena za odmor i opuštanje. To će vam omogućiti da da psihički i fizički budete spremni za nadolazeći tjedan. Usporite malo tijekom vikenda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Provodite vrijeme s ljudima koji vas oneraspolože

Nemojte si dozvoliti da zbog nekih prijatelja ili članova obitelji s kojima provodite vikend jedva čekate da dođe ponedjeljak. Čak i ako je vaša majka u pitanju morate postaviti neke granice.

Net.hr

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)