kisa prognoza vremena
05.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na online meteoroloskom servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snazno nevrijeme na podrucju Bosne i Hercegovine i ostatka Balkana. U Sarajevu od jutarnjih sati pada kisa uz jak vjetar. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
AUTOR: H.D.
DATUM: kol 21, 2021 @ 12:15
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka iznosiće od 10 do 15, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura će iznositi od 28 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano. Najniža jutarnja temperatura iznosiće od 11 do 13, a najviša dnevna od 30 do 32 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U ponedjeljak se već prije podne se očekuje naoblačenje na području Krajine i u drugoj polovini dana oblačnost bi se širila na ostale dijelove Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Od večernjih sati i tokom noći na utorak širom Bosne se očekuje kiša i pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni uglavnom između 29 i 33°C, u Krajini od 24 do 28°C, a na jugu zemlje od 33 do 36°C.

U utorak će u Bosni oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, pljuskovi su mogući na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

LIDER