VINOZEUS: Upriličen 1. Međunarodni salon vina i gastronomije (FOTO)

Podijelite vijest

 10255637_10203102552981189_645181536_njjj

Kako su i najavili prošle godine na press konferenciji povodom pet godina rada hotela ‘Dubrovnik’, danas je upravo u hotelu Dubrovnik upriličen 1. Međunarodni salon vina i gastronomije simboličnog naziva ‘Vinozeus’.

Na prvom salonu vina i gastronomije upriličeno je obraćanje vlasnika hotela ‘Dubrovnik’, gospodina Ferida Derviševića, zatim gospodina Brune Bojića, predsjednika Vanjskotrgovinske komore BiH, te gospodin Munib Husejnagić, premijer u ostavci a koji je zvanično i otvorio Salon.

“Salon Vinozeus predstavlja nastavak naše misije na promociji konzumacije vina, koju uspješno provodimo već 16 godina u našim objektima. Cilj salona je unapređenje i podizanje ‘vinske kulture’ u našem okruženju, tačnije na prostoru centralne Bosne, obzirom da slične manifestacije ovog tipa ne postoje u ovoj regiji. Planiramo da Vinozeus kao privredni, poslovni i turistički sadržaj preraste u tradiciju i značajan zenički brend koji će iz godine u godinu rasti” – kazao je vlasnik hotela Dubrovnik.

Učešće na Vinozeusu zabilježilo je 26 vinarija iz sedam zemalja i to BiH, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Italije sa ponudom od oko 140 etiketa vrhunskih vina iz eminentnih vinskih regiona. Valja istaći kako su uz vinarije svoje delicije predstavili i izlagači u segmentu gastronomije, odnosno domaći proizvođači sireva i suhomesnatih proizvoda. U gastro kutku učešće je zabilježilo devet izlagača a sve vrijeme prisutne su zabavljali muzičari ‘The Trio’ benda, a nakon zvaničnog programa salona koji će trajati do 21.30 sati druženje se nastavlja na after partiju ‘In Vino veritas’ u Pivnici Libertas i restoranu Dubrovnik.

Kako je to izgledalo na 1. Međunarodnom salonu vina i gastronomije ‘Vinozeus’ pogledajte u fotogaleriji.

[flagallery gid=266]