Viralan video: Običan izlazak u prirodu pretvorio se u avanturu

puma

Jedan sasvim običan izlazak u prirodu za mladića iz američke savezne države Utah pretvorio se u pravu avanturu, gotovo noćnu moru.

Kada je napustio dom i krenuo na trčanje u park Slate Canyon, Kyle Burgess nije ni slutio da će na regularnoj stazi sresti mladunčad za koje je vjerovao da pripadaju divljoj mački. Prava majka, puma, vrebala je iz prikrajka dok je Burgess snimao video i pripremala se da zaštiti svoje mlade od nepozvanog gosta.

Nakon što je primijetio pumu kako se kreće u njegovom pravcu, prestravljeni Burgess je pokušavao da nađe način da je zaustavi te da se udalji od mladunčadi pume.

“Odlazi! Visok sam i strašan,” vikao je Kyle krećući se unazad, s rukom dignutom u zrak, kako bi ostavio dojam da je viši nego što zapravo jeste.

Tokom cijelog vremena, Burgess je licem bio okrenut prema divljoj životinji, ne okrećući se ni na trenutak. Šest minuta poslije, saginje se, uzima kamen i baca ga u pravcu pume, koja se napokon okreće i vraća mladima.

“Mislim da sam uradio nešto ranije, da bi ona pomislila kako napadam njenu mladunčad i da bi sve ovo završilo potpuno drugačije,” dodaje ovaj trkač.

Video koji je u kratkom vremenu postao viralan je objavljen i na Facebook stranici Odjela za divlje životinje u Utahu, s uputama kako se ispravno ponašati u slučaju susreta sa divljim životinjama.

N1