Virusolog: Ljudi koji u domovima imaju mačke ne obolijevaju od korone

5d2197276178d41eeb02d50573542363 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Virusolog Ana Gligić se vodi parolom, sve dok nije naučno dokazano, za nju ne postoji.

I kako kaže, ne odgovara uopšte na pitanja za teme koji nisu naučno dokazane. Ponovila je kako smo još u prvo talasu koronavirusa, te da predstoji povremeni pad i porast slučajeva.

– Dugo će korona virus biti među nama i povremeno će nam davati probleme. Strahuje se od jesenjeg susreta gripe i korone jer oba virusa imaju afinitet za respiratorne – disajne puteve, pa bi pri istovremenoj infekciji, iste osobe sa oba virusa prognoza bila loša – kazala je.

ČITAJ JOŠ:  “Alkoholni” horoskop: Ova tri znaka najbolja su prijatelja u pijanstvu

Smatra da drugog talasa korone neće biti.

Osvrnula se i na činjenicu da su se na internetu pojavili interesantni članci o mačaka i koronavirusu.

– Kada bismo imali neki projekat, da mi ispitamo sve te životinje sa kojima dolazimo u kontakt, i da vidimo koje vrste one korone nose i šta mogu da urade čovjeku…. To će se sve svakako saznati za godinu do dvije. Ima članaka koji govore da nema nijednog oboljelog čovjeka koji drži u stanu domaću mačku. Niko nije obolio ko ima mačke! Znači mačija korona je dala imunitet čak i prema ovom soju koronavirusa koji sada cirkuliše – rekla je Gligić.

ČITAJ JOŠ:  Preminuo poznati glumac Burhan iz serije "1001 noć"

Telegraf

GODISNJICA
MARKETING