Portal 072info

Višća: U Atini trebamo ići na pobjedu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U redovima nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja se u okviru Trening centra NS priprema u Zenici, odvijaju se planirane aktivnosti pred odlazak za Atinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Selektor Mehmed Baždarević jučer je, zbog vremenskih okolnosti, ‘oslobodio’ Zmajeve prijepodnevnog treninga, koji je pretvoren u sastanak i šetnju gradom, a sinoć su uradili posljednju test igru pred odlazak na kvalifikacionu utakmicu protiv Grčke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Među nogometašima vlada optimizam pred nedjeljnu utakmicu, a riješena je i dilema u vezi  priključenja timu  Seada Kolašinca, koji će sačekati ekipu u Atini, a „večeras trenirati sa klubom Schalkea“.

Jedan od standardnih u redovima ‘plavih’ golman Asmir Begović obradovao se susretu sa novinarima i napomenuo da ih nije izbjegavao nego, kako je rekao:  “čuvao sam se proteklih dana zbog nekih okolnosti i sada sam spreman za utakmicu protiv Grčke”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Sve je u redu, treniram normalno i bez problema, čuvao sam se iz različitih razloga i sada treniram. Svjesni da je ovo velika utakmica i da su oni jedan od direktnih rivala za kvalifikacije, ali ovo je samo jedna od deset kvalifikacijskih utakmica. Bit će teško, znamo da se radi o ozbiljnoj ekipi i posebnoj atmosferi, znamo to mi, ali znaju i oni da smo kvalitetna ekipa – kazao je Begović.

Jedan od Baždarevićevih ‘specijalaca’ Edin Višća, koji je u izvanrednoj natjecateljskoj formi, također je zadovoljan pripremama u Zenici, ali je i najveći optimist među nogometašima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Svi znamo koliko nam je bitna naredna utakmica, oni imaju devet, a mi šest bodova. Evidentno je da ćemo se s njima boriti za to drugo mjesto u grupi i mislim da tamo trebamo da idemo po pobjedu, imamo kvaliteta i dobra smo reprezentacija. Svi smo svjesni loše utakmice u Belgiji, ali ako želimo da se plasiramo u Rusiju moramo da u Atinu idemo po tri boda i moramo da krenemo tako od prve minute na pobjedu jer ne možemo nikako drugačije – rekao je optimistično Edin Višća.

Po njegovom mišljenju, slaba strana igre Zmajeva je što su ekipa koja ne zna igrati taktički na rezultat i zbog toga se mora napasti grčka odbrana, postići gol da bi kasnije sve bilo puno lakše.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sportplus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sportplus”

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME