Portal 072info

Više od 20 kolekcionara izlaže antikvitete

U Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“ u Zenici danas se održava 12. izložba ljubitelja kolekcionarstva. Svoje antikvitete iz numizmatike, filatelije, pa do umjetničkih slika, starih satova i knjiga predstavilo je više od 20 kolekcionara iz Zenice, Sarajeva, Mostara, Gradiške, Zavidovića, Travnika i Novog Travnika.

Organizator ove izložbe je Igor Mihaljević iz Zenice koji je rekao da je glavni cilj ovog događaja okupljanje i druženje prijatelja i ljubitelja kolekcionarstva.

– Ovako obilazimo gradove i mijenjamo predmete međusobno, a malo se nešto i zaradi. Kolekcionarstvo poredim s malom djecom koja se obraduju kad vide neki za njih novi predmet. Tako i mi, kolekcionari, kad vidimo kod nekog drugog nešto što nemamo u svojoj kolekciji, tada nema kraja našoj radosti – kaže Mihaljević.

Među izloženim starinama su više od 50 godina stare gramofonske ploče pjevača kao što su Duško Lokin, Mahir Paloš, Ivica Šerfezi ili Lola Novaković. Zatim, tu su stari ručni i džepni satovi, papirni i kovani novac, razne značke, stare knjige…

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box