Portal 072info

Više od 6.000 gledatelja: Uspješno održan online predramazanski koncert zeničkog “Preporoda” (VIDEO)

U povodu mjeseca ramazana, Bošnjačka zajednica kulture (BZK) “Preporod” organizirala je online predramazanski koncert “U susret ramazanu”, koji su naši čitatelji mogli pratiti na Facebook stranici portala 072info, koji je bio ponosni medijski pokrovitelj ovog događaja.

U koncertu koji je trajao 90 minuta, na repertoaru su se našle naše najljepše sevdalinke i jedna ilahija. Na početku programa obratio se Mirza Husetić, predsjednik BZK “Preporod” Zenica, kazavši da je ove godine, zbog pandemije koronavirusa, na inovativniji način obilježen dolazak mjeseca ramazan i očuvana tradicija organiziranja predramazanskog koncerta.

-Želim da i na ovaj način zaželim svim muslimanima u Zenici sretne, berićetne i u zdravlju provedene ramazanske dane, sa željom da će, ako Bog da, već bajramski koncert proteći uz prisustvo publike – kazao je Husetić.

On je prenio i čestitke u povodu mjeseca ramazana u ime Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, koji je opravdano bio spriječen prisustvovati koncertu. 

Koncert koji je bio pravi lijek za dušu svirao je Narodni orkestar BZK “Preporod”, uz sve odredbe i poštivanje socijalne distance, a do završetka koncerta program je pratilo preko 6.000 čitatelja našeg portala i oduševio sve koji su uživo pratili ovaj nesvakidašnji projekt zeničkog “Preporoda”.

U nastavku pogledajte snimak koncerta: 

BZK PREPOROD “ZENICA” – Online koncert “U susret ramazanu”

Gepostet von 072info am Donnerstag, 23. April 2020
Podijelite članak
  • 270
    Shares

Počitajte još

Zeničani uživali u besplatnoj baklavi nakon klanjanja namaza

Redakcija

Kasumović baklavama počastio korisnike “Doma za stara lica”, sutra podjela građanima

Redakcija

Bajramska čestitka Mirze Husetića, predsjednika zeničkog “Preporoda” (VIDEO)

072info