Više od 6.000 gledatelja: Uspješno održan online predramazanski koncert zeničkog “Preporoda” (VIDEO)

Podijelite vijest

U povodu mjeseca ramazana, Bošnjačka zajednica kulture (BZK) “Preporod” organizirala je online predramazanski koncert “U susret ramazanu”, koji su naši čitatelji mogli pratiti na Facebook stranici portala 072info, koji je bio ponosni medijski pokrovitelj ovog događaja.

U koncertu koji je trajao 90 minuta, na repertoaru su se našle naše najljepše sevdalinke i jedna ilahija. Na početku programa obratio se Mirza Husetić, predsjednik BZK “Preporod” Zenica, kazavši da je ove godine, zbog pandemije koronavirusa, na inovativniji način obilježen dolazak mjeseca ramazan i očuvana tradicija organiziranja predramazanskog koncerta.

ČITAJ JOŠ:  Reakcija GU Zenica i Kasumovića da škole skrate trajanje časa: Grijanje će biti na vrijeme!

-Želim da i na ovaj način zaželim svim muslimanima u Zenici sretne, berićetne i u zdravlju provedene ramazanske dane, sa željom da će, ako Bog da, već bajramski koncert proteći uz prisustvo publike – kazao je Husetić.

On je prenio i čestitke u povodu mjeseca ramazana u ime Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, koji je opravdano bio spriječen prisustvovati koncertu. 

Koncert koji je bio pravi lijek za dušu svirao je Narodni orkestar BZK “Preporod”, uz sve odredbe i poštivanje socijalne distance, a do završetka koncerta program je pratilo preko 6.000 čitatelja našeg portala i oduševio sve koji su uživo pratili ovaj nesvakidašnji projekt zeničkog “Preporoda”.

ČITAJ JOŠ:  FUAD KASUMOVIĆ: Jedan, jedini! Čovjek od riječi i djela! Uz narod i za svoj narod!

U nastavku pogledajte snimak koncerta: 

https://www.facebook.com/072info/videos/700476654092359/

Podijelite vijest