Više od 70.000 navijača Bajerna potpisalo peticiju za odlazak Salihamidžića

ba 3
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Hasan Salihamidžić je u zadnje vrijeme na žestokom udaru navijača Bajerna, koji mu ne mogu oprostiti što zbog niza sukoba s njim iz kluba odlazi voljeni i nevjerovatno uspješni trener Hansi Flik (Flick).

On je u jesen 2019. naslijedio Niku Kovača, smijenjenog u trenutku kada je Bajern potonuo, te je napravio spektakularan preporod. U godinu dana osvojio je sve trofeje za koje se Bajern takmičio – Bundesligu, Kup Njemačke, Ligu prvaka, njemački i evropski Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Ove sezone je rano ispao iz njemačkog kupa i Lige prvaka, ali sigurno osvaja naslov prvaka Njemačke. Igrači i navijači ga jako vole i ogorčeni su što odlazi zbog sukoba s Bracom. 

Do sukoba omiljene i, sada već žestoko, omražene legende Bajerna došlo je zato što Flik želi veće ovlasti oko transfera, dok Salihamidžić ne pušta glavni posao pod nadzorom funkcije koju on obnaša. Uprava je na strani Brace i jasno je šta je preostalo Fliku. On je objavio da po završetku sezone, dakle za mjesec dana, napušta Bajern. Očekuje se da postane novi selektor Njemačke.

Na to su reagovali navijači Bajerna, koji su na internetu pokrenuli potpisivanje peticije pod nazivom “Braco, odlazi! Mi smo za Hansija Flika”.

Do sada je peticiju potpisalo više od 70.000 ljudi.