Portal 072info

Višemilionska sredstva za proširenje Bilinog polja?

Naime, prilikom tačke u kojoj se planira budžet Grada za 2020. godinu, vijećnik Almir Babajić dao je zanimljiv prijedlog, koji bi prema raspoloženju Gradonačelnika, ali i Gradskog vijeća trebao biti podržan.

Babajić je predložio da se u budžet za narednu godinu uvrsti stavka proširenje stadiona Bilino polje, za ovaj prijedlog predviđen je iznos od 2.5 miliona KM. Načelni pristanak dao je Gradonačelnik Fuad Kasumović, a do kraja godine biće i zvanično poznato hoće li ova sredstva biti operativna za narednu godinu.

Ukupna investicija za proširivanje sjeverne i južne tribine stadiona Bilino polje iznosila bi oko 5 miliona KM. S tim u vezi Gradska uprava poslat će pismo svim nivoima vlasti od državnog, federalnog, kantonalnog, ali i N/FSBiH, kako bi sufinansirali ovaj projekat.

I ranije su postojale slične inicijative s nivoa Zeničko-dobojskog kantona, ali nisu ugledale svjetlo dana. Nadati se da će u ovoj priči sve strane biti zainteresovane, te da ćemo Bilino polje do narednih kvalifikacija vidjeti u novom ruhu, modernije, s većim kapacitetom od čega će višestruku korist imati grad Zenica, N/FSBiH, ali i svi navijači Čelika, te reprezentacije BiH.

SportSport.ba

Podijelite članak
  • 129
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box