Portal 072info

Višestruko nagrađivana „Ravna ploča“ u četvrtak na sceni Zeničkog pozorišta

A3A8F40E F677 459F 8387 7F18BF0FAFFD
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predstava „Ravna ploča“ u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, nastala prema tekstu bosanskohercegovačkog dramskog pisca Dragana Komadine, u režiji Lajle Kaikčije, bit će izvedena pred zeničkom u publikom u četvrtak, 8. oktobra u 19.30 sati. Predstava „Ravna ploča“ je od svoje premijerne izvedbe osvojila čak devet prestižnih festivalskih nagrada u Brčkom, Konjicu i u Zenici. 

Predstava “Ravna ploča” tematizira sudbinu žene u konzervativnoj hercegovačkoj sredini koja se nije uklapala u ustaljene norme, a što ju je značajno obilježilo i udaljilo od zajednice. Sa druge strane, predstava govori i o prevelikoj majčinskoj brizi i ljubavi čiji učinci nisu uvijek najbolji za dijete.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

U predstavi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, pored zeničkih glumaca Nusmira Muharemovića, Roberta Krajinovića, Muhameda Bahonjića, Predraga Jokanovića i Zlatana Školjića, ansamblu se pridružila i Gordana Boban, glumica Kamernog teatra 55 Sarajevo, kojoj je povjerena glavna uloga. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a kompozitor je Igor Kasapović. Za scenski pokret je bio zadužen Thomas Steyaert.

​U utorak, 13. oktobra sa početkom u 18 sati na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti izvedena predstava za djecu „Ježeva kućica“ prema tekstu Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića i u koprodukciji Dječije, omladinske i lutkarske scene zeničkog BNP-a sa Kulturno-sportskim centrom Kakanj i Centrom za kulturu Zavidovići. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Sve programske aktivnosti u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica se održavaju u skladu sa higijensko-epidemiološkim preporukama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

U nedjelju program “Sjećanje na Žarka Mijatovića” u Zeničkom pozorištu

072info.com

U Zenici večeras “Put do Čarolije”, u Kaknju u ponedjeljak “Ježeva kućica”

072info.com

Večeras u Zeničkom pozorištu „Savšen proizvod“

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6