Visočak zbog Facebook lajkova bivšoj supruzi upućivao prijetnje: Iskopati ću ti oko, šta je, ku***, dugo te čekam samu

Visočak zbog Facebook lajkova bivšoj supruzi upućivao prijetnje: Iskopati ću ti oko, šta je, ku***, dugo te čekam samu

Visočak S. A. uskoro će se naći u sudnici Općinskog suda u Visokom zbog zlostavljanja bivše supruge S. D. Istragu protiv njega je okončalo zeničko Tužilaštvo koje ga je optužilo za krivično djelo nasilje u porodici te ugrožavanje sigurnosti.

Optuženi je u septembru prošle godine na parkingu u Ulici Donje Rosulje u Visokom prišao S. D. obraćajući joj se riječima: “Šta je, kurvo, dugo te čekam samu da te uhvatim, da ti kažem sve što imam. Na Facebooku si lajkala objekte u Kaknju dok mene nije bilo, pobiću i tebe i tvoju porodicu, sve bih vas skupio zajedno i sve pobio, ali to još malo dok se halalim, je… ti fetus, svu porodicu, najmilije”. Sve se, stoji u optužnici, dešavalo 20. septembra oko 18.40 sati, a Visočak je, izgovarajući ove riječi, “počinio psihičko i fizičko nasilje nad svojom bivšom suprugom sa kojom ima dvoje maloljetne djece”.

Oštećena je, nakon ovih prijetnji, bivšem suprugu rekla da se odmakne od nje jer je čekaju djeca. Potom je sjela u vozilo i pokrenula ga, ali je optuženi uzeo ključ iz automobila i ugasio ga.

– Kada ga je pokušala spriječiti u tome, zavrnuo joj je i stisnuo ruku, nanijevši joj povredu u vidu istegnuća desnog ručnog zgloba, a prstima je pokušao da joj iskopa oko govoreći: “Sad ću ti iskopati oko, znam da imaš nekog, ubit ću vas, ostavi mi djecu i idi gdje hoćeš”. Kada mu je oštećena rekla da će zvati policiju, zalupio je vratima vozila i nastavio je vrijeđati i prijetiti. Potom je za oštećenom došao pred policijsku stanicu gdje joj je psovao majku, svjestan da će upućivanjem ovakvih prijetnji ugroziti sigurnost S. D, što je kod nje izazvalo strah i osjećaj uznemirenosti, navodi se u optužnom aktu, prenosi Oslobođenje.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica