Visočanin pred kamerama N1 glavom lomio siporeks

U Visokom će se za vikend obarati svjetski rekordi. Naime, u ovom gradu će se održati “Drugi Bosna Open 2017. i Dan Guinnessovih i svjetskih rekorda”. Tim povodom se u Novi dan javljala reporterka Mia Bojičić, koja je bila u društvu takmičara koji se pripremaju za Dan Guinnessovih i svjetskih rekorda.

 U Visokom će se 25. marta pokušati oboriti četiri rekorda, a jedan od učesnika je i Edin Kaljević.

U sklopu Internacionalnog prvenstva tea kwan doa ućemo pokušati oboriti i četiri rekorda. Ja ću taj dan pokušati oboriti Guinnessov rekord koji sam postavio kao svjetki rekord, odnosno rasturio sam 62 limenke sa laktom, ali je nakon mene jedan Pakistanac rasturio 77 doza limenki pa je za mene sad zadatak da taj rekord podignem za 78 minimalno limenki u minuti da bih postavio novi Guinnessov rekord. Što se tiče obaranja ostala tri rekorda, jedan je učesnik Suad Bajrić, žongler koji je radio u cirkusu, koji će pokušati oboriti rekord i tome što stoji na glavi a istovremeno okreće na petama košarkaške lope i to treba raditi minimalno 22 sekunde. Drugi takmičar je moj asistent u tea kwan dou Kerim Ahmetspahić, crni pojas prvi dan, koji će rasturati siporeks ploče glavom sa saltom unaprijed“, rekao nam je Kaljević.

Kazao je i kako će se taj dan desiti i duel između Crne Gore i Austrije u obaranju svjetskog rekorda u razbijanju siporeks ploča laktom gdje će takmičari držati jaje u ruci, s tim što jaje ne smije da pukne.

Žarko Janković je takmičar iz Crne Gore, a Ado Dulas će biti predstavnik Austrije. Dulas je inače Bosanac koji živi u Austriji.

Pogledajte demonstraciju svojih vještina ova tri mladića koji će pokušati oboriti svjetske rekorde u Visokom 25. marta.

VIDEOhttp://ba.n1info.com/a144285/Lifestyle/Lifestyle/Visocanin-pred-kamerama-N1-glavom-lomio-siporeks.html

N1