Visočanin sve slagao u zahtjevu za kredit i “olakšao” banku za 20.000 maraka

r 5

Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Džemaila Džafića iz Visokog jer je prevario banku za kredit u iznosu od 20.000 KM.

Inače, ovo krivično djelo počinjeno je 2017. godine, a nakon 14 godina podignuta je optužnica koju je Općinski sud u Kaknju početkom februara ove godine potvrdio.

Prema navodima optužnice Džafić je 3. aprila 2007. godine, u Kaknju otišao u poslovnicu „IK Banke“ gdje je namjeravao podići krediti, a novac dati M. E.

Džafić je službeniku banke dao lažne podatke značajne za dobivanje kredita.

Priložio je neistinite podatke o visini plate, a uz koji zahtjev su priložena potvrda „Centrotrans Eurolines“ od 03. aprila 2007. godine sa neistinitim podacima o prosječno ostvarenim ličnim primanjima u posljednja tri mjeseca.

Copy

U rubrikama koje se odnose na žirante, on je naveo lažne podatke o žirantima A.T., O.J. i Č.S. Također je i za žirante naveo lažne podatke o njihovim primanjima. Na osnovu tih lažnih podataka kreditni odbor mu je odobrio sredstva po ugovoru o dugoročnom nenamjenskom potrošačkom kreditu, te mu je isplaćeno 20.000 KM.

On je taj novac predao M.E.

IZVORAvaz
Prethodni članakBogatstvo im je suđeno: Ovih pet horoskopskih znakova privlače novac
Sljedeći članakRudar iz Zenice: Jutros kolegi govorim ‘Idi kupi benzina da se zapalimo’