Portal 072info

Visoke temperature opustošile ulice Zenice (FOTO)

Toplotni val stigao je na cijeli evropski kontinent, a visoke temperature primjerene ovom godišnjem dobu nisu mimoišle ni našu zemlju. Reporteri portala Klix.ba prošetali su ulicama Sarajeva, Mostara, Tuzle i Zenice te zabilježili kako se građani i turisti bore sa vrućinama. Na ulicama glavnog grada BiH, bez obzira na velike vrućine, moguće je vidjeti brojne turiste, ali i domaće stanovnike koji užurbano šetaju centralnim gradskim ulicama.

Mnogi građani po izlasku na vreli asfalt odmah traže mjesto u kafićima koji se nalaze u hladovini te se osvježavaju uz hladne napitke. Ovih dana odlično rade i trgovine koje prodaju sladoled.

Ugostiteljski objekti su skoro pa prazni u Zenici, a klupe u hladovini od jutarnjih sati rezervisali su zenički penzioneri, dok su ulice prazne.

U Zenici su danas u 14 sati izmjena 32 stepena Celzijusa zbog čega je centar grada danas izgledao pust. Penzioneri koji se uglavnom nalaze u hladovini na klupama su kazali kako je vrijeme ugodno te da su s oduševljenjem dočekali sunce nakon nekoliko dana nestabilnog vremena praćenog kišom i naoblakom.

Zeničani su osvježenje potražili i na zeničkim bazenima koji proteklih dana zbog nepovoljnih vremenskih prilika nisu radili, a direktor JP za održavanje i upravljanje sportskim objektima Nedim Talić je najavio zabavan program na bazenima u narednim danima kada se očekuje sunce i visoke temperature.

“Imali smo period lošijeg vremena zbog čega bazeni nekoliko dana nisu radili, ali nas raduje da je sunce ponovo na našoj strani, kao i temperature na kojim spas predstavljaju naši bazeni. Posjećenost uvijek može biti bolja, ali kako bismo vrijeme na bazenima učinili što zabavnijim u subotu će sve posjetioce zabavljati i DJ Ruvex”, kazao je Talić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba/Foto: E.M

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 69
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME