Visoko: Izvadio čakiju pa polupao BMW

20200628163355 607272

Dino Limo iz Visokog optužen je da je namjerno polupao tuđi BMW, nanijevši vlasniku tog vozila štetu od oko 4.000 KM.

Optužnicu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona potvrdio je Opštinski sud u Visokom.

Kako se navodi, on je 2. aprila ove godine oko 18.20 u Visokom, u blizini Osnovne škole “Kulin ban”, vozeći se u svom folksvagen polu, išao iza BMW-a, vlasništvo T.E., koji je u tom trenutku upravljao vozilom.

U jednom trenutku, kako se dodaje, svojim vozilom krenuo je da pretiče BMW te u toku preticanja kroz otvoren prozor psovao majku T.E.

“Potom se zaustavio neposredno ispred BMW-a, izašao iz svog vozila i krenuo prema T.E., koji je takođe izašao iz vozila. Nakon kraćeg naguravanja izvadio je čakiju, usljed čega se T.E. udaljio od njega”, ističe se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Potom je, dodaje se, Limo koristeći čakiju najprije probušio zadnju desnu i prednju desnu gumu, a nakon toga nogama udarao po prednjem blatobranu i ulubio ga, po prednjim i zadnjim vratima i ulubio ih, te iščupao prednji lijevi retrovizor i potom taj retrovizor bacio prema T.E.

“Nakon toga pokušao je odvaliti vozačeva vrata na vozilu, u čemu nije uspio. Vlasniku vozila pričinio je štetu od oko 4.000 KM”, naglašava se u ovoj optužnici, koja je nedavno potvrđena.

Kako se dodaje, na ovaj način Limo je naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio građanski mir te oštetio tuđu stvar.

“Time je počinio krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari”, ističe se u optužnici, u kojoj se dodaje da je Limo već osuđivan.

Prethodni članakSve mane horoskopskih znakova: Ko je lijen, a ko bahat i ljubomoran
Sljedeći članakNapad na srpsku porodicu u Podgorici: Uzvikivali “Srbe na vrbe”