Portal 072info

VISOKO: Obilježen Međunarodni dan mira

visoko-medjunarodni-dan-mira7U mnogim bh. gradovima jučer je obilježen 21. septembar, Međunarodni dan mira. Na Centralnom gradskom trgu u Visokom ovaj dan je obilježilo Udruženje žena za međureligijski dijalog u porodici i društvu “Mozaik” Visoko.

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana mira, visočke žele ali i gošće iz Kaknja, Breze, Fojnice i Olova, održale su u centru Visokog i kreativnu radionicu koja je dio projekta “Premostimo razlike umjetnošću” koji se realizira u saradnji sa organizacijom World Vision.

Po riječima Ismete Begić, predsjednice Udruženja, ovaj projekat ima za cilj promociju aktivnosti Udruženje žena za međureligijski dijalog u porodici i društvu “Mozaik” Visoko kao i umrežavanje žena te podizanju svijesti o ženi u porodici i društvu.

Vrijedne žene su prezentovale javnosti svoje izuzetno lijepe rukotvorine proizašle iz kreativnih radionica.

Članice UŽ “Mozaik” u proteklom periodu učestvovale su u realizaciji projekta “Ojačajmo sebe kako bi ojačali druge i drugačije” koje je finansirala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša. Posjetile su Franjevački konvikt u Visokom kao i Medresu “Osman-ef. Redžović” Veliko Čajno, te su realizovale brojne druge aktivnosti.

vipromo.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box