Visoko postaje prva općina koja će nuditi rješenja prezaduženim građanima!

Visoko postaje prva općina koja će nuditi rješenja prezaduženim građanima!

visoko-panoramaU okviru druge faze projekta “Mikrofinansiranje u BiH”, danas će u zgradi Općine Visoko biti upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom – IFC, članicom grupacije Svjetske banke.

Potpisivanje ugovora je nastavak druge faze projekta “Mikrofinansiranje u BiH”, budući da je početkom mjesecan juna u Neumu  održan seminar „Pružanje usluga besplatnog finansijskog savjetovanja za prezadužene građane”.

Pored predstavnika Općine Visoko, na seminaru koji je ujedno bio i uvertira pred današnje potpisivanje Ugovora, prisustvovali su i općinski službenici iz devet drugih općina iz BiH u kojima se provodi ovaj pilot projekat. Polaznici su na seminaru obučeni  da samostalno pružaju usluge kreditnog savjetovanja, uz tehničku pomoć Međunarodne finansijske korporacije – IFC-a.

Šansa za prezadužene građane Visokog?

Općina Visoko će potpisivanjem ovog Ugovora postati prva općina u BiH koja će na ovaj način ponuditi  konstruktivna rješenja svojim prezaduženim građanima. Mogućnost korištenja usluga besplatnog kreditnog savjetovanja građanima općine Visoko bit će omogućeno odmah nakon potpisivanja Ugovora, u zgradi Općine te u prostorijama Centra za socijalni rad Visoko.

Inače, projekat “Mikrofinansiranje u BiH”, IFC  realizuje uz podršku i u saradnji sa Švicarskim državnim sekretarijatom za ekonomske poslove – SECO.

vipromo.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE