Portal 072info

Vispakova najveća džezva na svijetu ponovo u Istanbulu

AS GROUP sa svojim poznatim brandovima kompanija Vispak i Klas, Zlatna džezva, Bosanski lokum i Bosanski burek, sponzori su “Dana Bosne” koji će se održati u instanbulskoj Općini Maltepe 29. i 30. augusta, prenosi novinska agencija Patria.

-Naši turski domaćini zamolili su da obavezno u promociji bosanskohercegovačke tradicije i bosanske kuhinje sudjeluje i Vispakova najveća džezva na svijetu. Podsjetio bih da je pravu bosansku kafu u Turskoj iz Ginisove džezve probalo već million Turaka još 2012. godine, kada je naša džezva učestvovala u jednom velikom humanitarnom projektu u ovoj zemlji. I tada su Turci isticali razliku koju su uvidjeli između turske i bosanske kafe, koja je ukusna, blaga, pitka, i posebna, kako su govorili, riječi su direktora tvornice konditorskih proizvoda Kent u Visokom koja posluje u sastavu AS GROUP, Ferida Hadžijakupovića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Dane Bosne” u Istanbulu upotpunit će i umjetnici Zeid Šoto sa svojom grupom koji je već poznat u Turskoj, i Armin Muzaferija, a KUD iz Visokog će sa svojim folklornim ansamblom osim izvedbi igara iz BiH, učestvovati u promociji proizvoda.

-“Dani Bosne” nastali su u saradnji sa našim kupcem brašna koji radi na prostoru ove općine. Na događaj su pozvani ambasador BiH u Turskoj Damir Džanko, te sva udruženja porijeklom iz BiH i regiona, pojašnjava Hadžijakupović, saopćeno je iz Vispaka. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME