Vitali Kličko: Šire moju lažnu izjavu o Srbiji, tražite audio ili video dokaz

Gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko demantovao je da je rekao da će Ukrajinci biti oslobođeni od Rusije “kao što su Albanci oslobođeni od Srbije”.

– Prijatelji, pojedini strani internetski mediji, uključujući ruske, počeli su širiti moj navodni citat u vezi sa Srbijom i Albanijom. Ja to nisam rekao. I prije nego što prenesu takvu vrstu informacije i bilo što citiraju, novinari bi trebali zatražiti audio ili video dokaz takve ekskluzive – poručio je Vitali Kličko na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

Švicarski portal na albanskom jeziku Le Canton27ch ranije je objavio kako je Kličko u razgovoru s njihovim novinarom, tokom Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, navodno izrazio zadovoljstvo što je prvi put sreo jednog albanskog novinara, navodeći da je to dobra prilika za prenijeti poruku njemu i albanskom narodu.

– Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava okupirati Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije – prenio je taj portal navodnu izjavu gradonačelnika Kijeva.

Copy

Avaz

Prethodni članakOtac pokazao kako je izgledalo djetinjstvo u 80-im, video kod mnogih probudio nostalgiju
Sljedeći članakNa ove brojeve možete prijaviti švercere – posebno one koji prodaju duhan