Portal 072info

Vitamin E, rukavice i mlaka voda čuvaju kožu ruku u jesen

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

U jesen rukama treba intenzivnija njega, a prvi korak je piling koji omogućuje bolje zadržavanje vlage. Pomoći će kreme na bazi vitamina E, ali ne i petrolej.

Uz lice ruke se najviše izložene utjecajima hladnoće i vjetra stoga tijekom jeseni iziskuju intenzivniju njegu. Najbolje ih je prati u mlakoj vodi s blagim sapunom pa potom dobro osušiti. Ako ih dobro ne osušite, isparit će sva vlaga što će izazvati pucanje i ljuštenje kože. Vruću vodu najbolje je izbjegavati jer skida prirodna ulja s kože i isušuje je.

Piling jamči bolje zadržavanje vlage

Njega kože ruku počinje pilingom kojim ćete ukloniti mrtve stanice kože i prljavštinu. Piling ruku najbolje je raditi jednom na tjedan što će omogućiti koži da bolje zadržava vlagu i upija kremu.

Kreme na bazi vitamina E i ulja sprječavaju ljuštenje

Koža ruku treba štititi hidratantnim kremama s vitaminom E, zaštitnim faktorom i s anti-ageing učinkom. Odličan izbor su i kokosovo ulje i shea maslac, dok kreme na bazi petroleja treba izbjegavati jer uzrokuju pucanje kože. Pomoći će slikoni i emolijensi koji zaključavaju vlagu, omekšavaju kožu i poboljšavaju tonus.

Ne preporučuje se koristiti balzame za tijelo jer nisu dovoljno gusti, a samim time se i lako ispiru, piše Elle Canada.

Rukavice – saveznik lijepe kože

Kod čišćenja i pranja suđa preporučuje se nositi gumene rukavice koje štite od štetnih kemikalija koje pak mogu izazvati crvenilo i upalu kože. Osim kod kućanskih poslova za dubinski oštećeno kožu najbolje je prije spavanja ruke namazati hidratantnom kremom te navući pamučne rukavice. Na taj ćete način nahraniti kožu, piše Allure.

Podijelite članak