Portal 072info

VITEZ: radnici trgovačkih poduzeća spriječili zaprečavanje prilaznog puta u PC-96

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

prosvjed_srs_RSE_0404014

Imaju dozvole za rad nemaju prilaza!

Oko stotinu radnika poduzeća “Iva”i “Vujević Company” danas su blokirali prilazni put kojim im dolaze kupci kako bi spriječili radnike JP Ceste FBiH da postave zapreke. Naime Federalna Uprava za inspekcijske poslove 11. veljače ove godine izdala je Rješenje kojim se moraju izvršiti zaprečavanja postojećih priključaka koji spajaju servisnu cestu i magistralnu cestu M-5 u dijelu Poslovnog centra – 96 u Vitezu jer su nelegalna odnosno nemaju nikakve dozvole. U Udruzi poslodavaca u Vitezu tvrde da su kasno saznali za ovo Rješenje te su uputili molbu da se odgodi zaprečavanje sporednih putova. Vlasnici objekata s kojima smo danas razgovarali ostali su zatečeni odnosnom federalne inspekcije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Mi smo legalne firme posjedujemo sva dokumenta i dozvole i ne vidim nikakav razlog da se ovaj problem nije mogao riješiti jednim civiliziranim načinom. Servisna cesta koju je izgradila općina nema uporabnu dozvolu i na njoj se ne mogu mimoići dva veća kamiona” kaže nam Anto Šakić vlasnik poduzeća Iva.

Alojz Mlakić predsjednik Udruge poslodavaca kaže:”Prvo smo imali pravi makadam od magistralne ceste. Kad su nam JP Ceste FBiH postavili novi asfalt počeli su pokazivati svoju “moć” jer su samo u Vitezu uklonili sve panoe za reklame uz magistralnu cestu i nigdje više. Evo počeli su i sa zaprečavanjem cesta iako je taj problem nazočan u gotovo svim većim poslovnim centrima i zonama u FBiH”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dvije firme koje su najugroženije zaprečavanjem zapošljavaju više od stotinu radnika koji su uredno prijavljeni.S druge strane servisna cesta koja je urađena pored njihovih objekata uopće nema uporabnu dozvolu tako se postavlja pitanje kako su objekti, odnosno poduzeća Iva i Vujević Company mogli dobiti odobrenja za rad ako im kupci nemaju kuda doći u trgovine. Predstavnik JP Ceste FBiH Stipo Žuljević kaže da oni samo izvršavaju Rješenje federalnog inspektora. Iako je policija bila nazočna pokušaju zaprečavanja do njega nije došlo. Sve je proteklo bez incidenata.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME