VJEČNA SVAĐA: Ovo je 9 razloga zašto je iPhone bolji od Androida!

Arhiv

Oko dileme je li bolji iPhone ili Android telefon vode se beskonačne diskusije pa i pravi verbalni ratovi, a svaka strana navodi čvrste argumente u svoju korist. Evo kako je jedan ljubitelj iPhonea objasnio zašto je iPhone bolji od Androida:

1.  iPhone izgleda bolje

Budimo iskreni i površni. Bez obzira koliko se trudili njegovi konkurenti, Apple od svojeg prvog modela ulaže maksimalne napore da njegov iPhone izgleda kao pametni telefon za ljude sa stilom dok većina Android mobitela, osim onih najskupljih, izgleda kao plastična igračka.

2. iPhone prvi ima appove

Unatoč većem Android marketu, sve popularnije aplikacije su podjednako zastupljene, no kod ambicioznijih projekata developeri  prvo razvijaju za iPhone i nerijetko su te aplikacije boljeg dizajna i kul mogućnosti

3. Podrška

Kada Androidi zaštekaju, korisnici se jedino mogu obratiti svojem mobilnom operateru za pomoć, kada Apple zašteka u prvom Apple Storeu možete naći stručnu i ljubaznu asistenciju.

4. Apple-Pay

Iako tek u povojima, s konceptom digitalnog novčanika koji nije ništa novo, Apple je ipak uspio napraviti mobilnu platformu za plaćanje koju prihvaća većina, za sada, američkih trgovačkih lanaca i gotovo sve kartične kompanije.

5. Home-Kit

Pametne kuće iz filmova bliže su nego što mislimo, a Apple već predvodi trku svojom Home-Kit platformom koja omogućava sitnije upravljačke zadatke na razini kućanskih aparata.

6. Roditeljska zaštita

S posljednjom verzijom operativnog sustava, iOS8,  Apple je predstavio pojačane mjere roditeljske kontrole kroz opciju Family Sharing. Njome je moguće unutar obitelji dijeliti aplikacije, knjige i ostale sadržaje, ali i omogućava roditeljima da ograniče pristup neprimjerenim sadržajima.

7. Čitač otiska prsta

Pametnom akvizicijom tvrtke Authentec, Apple je osigurao najbolji čitač otisaka prstiju na tržištu za svoj TouchID koji osigurava plaćanja unutar Apple Paya.

8. Kamera

iPhone6 uzburkao je konkurenciju svojom poboljšanom kamerom koja omogućava slow-motion snimanje i kreiranje time-lapse filmova, a prema nekim najavama, idući model donosi kameru koja će moći parirati DSLR kamerama.

9. Brža osvježavanja

Dok se za novu verziju Androida čeka godišnji Googleov update, a tada ga često više ne podržavaju stariji modeli mobitela, iPhoneov iOS postaje globalno dostupan korisnicima i developerima čim ga Apple objavi i obuhvaća barem zadnje tri generacije uređaja.

24sata.hr