Vječni momak, manipulator, ženomrzac: Ovo su tipovi muškaraca koje treba da izbjegavate!

28324dbfb232c1ad6d1223deac058da5_LDa li će vas partner prevariti ili će vam biti vjeran? Ako to želite da saznate na vrijeme, ono što vam treba je jednostavan test koji pomoću analize mozga i jednačine otkriva šta možete očekivati od njega…

Iako se, na žalost mnogih, ne može zaviriti u budućnost ljubavnih veza, psiholog i autor knjige ‘Why Men Really Cheat’, Martin Stjuart, kaže da može pomoći ženama da otkriju nevjernog partnera i to prije nego što bude prekasno.

Koristeći analizu mozga, anonimne slučajeve i matematiku, psiholog Stjaurt izračunao je tipove ličnosti koji su najskloniji varanju, a u svojoj analizi ocijenjuje i objašnjava razloge ponašanja određenih osobina.

‘Naše društvo je izgrađeno na jednostavnosti, a često nam je cilj da zadovoljmo sopstvene sebične potrebe’, kaže Stjuart.

Kojih to pet tipova muškaraca treba da izbjegavate i tako sprečite da vam slome srce?

1. Vječni momak je tip muškarca koji voli da se opija u lokalnom kafiću s prijateljima i to radi vrlo često. Osim toga, vrlo lako pada pod uticaj svojih prijatelja i male su šanse da vas neće prevariti tokom jednog od tih izlazaka.

2. Tu je i manipulator, proračunat, tajnovit i prilično lukav – njega se itekako treba paziti.

3. Muškarac s kojim bi se veza mogla okarakterisati kao greška je tip muškarca koji prvo nešto uradi, a tek onda razmisli o tome.

4. Ako ne želite da vam slomi srce, treba da izbjegavate i oportunistu, čiji bezbrižan stav znači da će vas prevariti kada god bude imao priliku.

5. Konačno, tu je i onaj, najgori od svih. On je klasični ženomrzac, nedostaje mu bilo kakv oblika empatije prema svojoj djevojci, ali će se zato vrlo rado saosjećati s djevojkom koju sretne tokom izlaska.

Za potrebe pisanja knjige Martin Stjuart razgovarao je s 547 ljudi iz svih sfera života pa je sveukupno identifikovao čak 27 različitih ‘vrsta’ muškaraca. ‘Prvi put otkrivene su osobine i karakteristike svakog tipa muškarca kojeg ste sreli. Bez obzira na vaše mišljenje o muškarcima, nikada ih više nećete gledati na isti način’, kaže Stjaurt.

(Metroportal)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE