Portal 072info

Vjerovali ili ne, ali ovo će vam se dogoditi u tridesetima

Dvadesete su proletjele u zabavama s prijateljima, druženju, završavanju školovanja i traženju prvog posla i prije no što se snašli, stigle su tridesete. No baš kao i prethodno desetljeće, i ovo je prepuno promjena. Slijedi lista stvari koje će vam se dogoditi tijekom trećeg desetljeća i možda vas iznenaditi.

Prijatelje koji žive u drugom dijelu grada, umjesto nekoliko puta tjedno, viđat ćete svega nekoliko puta godišnje.

Iz dućana ulične mode izaći ćete i prije no što ste ušli – smetat će vam preglasna glazba, red za garderobu bit će predugačak, a kvaliteta odjeće izgledat će vam kao da ta majica neće izdržati ni do idućeg petka, piše Huffington Post.

Vikend proveden na kauču pred televizorom zvučat će vam daleko bolje od ispijanja alkohola subotom navečer. Rjeđe ćete ići na odmor, a sve češće na vjenčanja ili obiteljske proslave.

Posao koji volite i ljudi s kojima se dobro slažete bit će vam važniji od količine zarađenog novca. Ako ste solo, uvidjet ćete kako određeni razlozi zbog kojih ste veze prekidali u dvadesetima baš i nisu tako strašni.

Reći ‘ne’ bit će vam sve lakše i lakše reći.

Sve teže i teže će vam biti održavati vitku liniju.

Razvit ćete poseban sustav pijenja alkohola, na primjer dva žestoka pića i onda ostatak večeri pijete pivo ili pak nakon svake čaše vina popijete jednu čašu vode – i to sve činite kako biste izbjegli glavobolju i mamurluk.

No činjenica jest da ta strategija pijenja i izbjegavanja mamurluka vrlo često ne funkcionira.

Više se nećete zamarati jeste li simpatični ili dragi određenoj osobi, niti ćete si postavljati mali milijun pitanja; za to jednostavno nećete više imati vremena.

Prosječno ćete se upisati i ispisati iz teretane sedam puta. No pokušavat ćete trčati po kvartu jer prema statusima prijatelja na Facebooku čini vam se da svi vježbaju, a trčanje vam se čini kao dobar način da ostanete u formi.

Zabave na koje odlazite iznenada će biti pune djece, a uskoro će vas početi zvati imenima poput ‘teta’ ili ‘striček’.

Rijetko kada ćete ići na prave tulume, one za odrasle. A kada i dođe do tuluma, profile na društvenim mrežama preplavit će ne baš laskave fotke koje će moći vidjeti i mlađi naraštaji.

Počet ćete se brinuti o svojim roditeljima te ih početi usmjeravati na ‘pravi put’. Jedna od najboljih i najuzbudljivijih kupnji tijekom posljednjeg desetljeća bit će vam novi krevet.

Nakon toga najbolja kupnja bit će vam nova perilica za suđe ili možda sušilica.

Svako malo ćete pogledati koliko još rata kredita bilo onog studentskog ili onog za automobil imate za otplatiti i doći će vam da zaplačete.

Vi ili netko od prijatelja će se rastati.

Vi ili netko od prijatelja imat će problema s plodnošću.

Netko s kim ste išli u srednju školu postat će djed ili baka.

Pomislit ćete da imate intoleranciju na gluten ili možda na laktozu. Odjednom ćete početi naručivati samo ona zdrava jela ili nositi ručak na posao.
Ako ste solo, u jednom trenutku izlazit ćete s osobom koja već ima dijete.

I to će vas navesti da se preispitujete želite li jednog dana imati i vlastito dijete.

Između zakazanog termina kod dermatologa, kiropraktičara, endokrinologa, prenatalnih pregleda djece i odlaska u wellness izgubit ćete pojam o vremenu, no vjerovali ili ne, možete potrošiti oko 60 posto svog života u liječničkoj ordinaciji.

Odlučit ćete probati detoksikaciju sokovima jer svi pričaju kako je to sjajno i kako se nakon toga odlično osjećaju.

No već idući dan ćete brzim korakom otići po hamburger i to će vam biti najbolji hamburger koji ste ikad pojeli u životu i zaključit ćete kako se doista osjećate sjajno.

Podijelite članak