Portal 072info

Vjeruje se da kanabis može intenzivirati orgazme kod žena

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Otprilike trećina žena u SAD-u je koristila kanabis neposredno prije seksa, a te su žene upravo u tim momentima imale povećan libido i bolje orgazme, pokazalo je nedavno provedeno istraživanje. Studija objavljena u časopisu Sexual Medicine pokazala je da su žene koje su koristile marihuanu prije seksa duplo više prijavljivale intenzivnije orgazme u odnosu na one koje nisu koristile marihuanu. Isto tako, žene koje su redovno koristile kanabis također su imale duplo veću šansu da će imati bolje orgazme u odnosu na one žene koje ga povremeno koriste.

Istraživači su primijetili da je korištenje marihuane u porastu kod odraslih u SAD-u, jer sve veći broj država donosi zakone koji ju legaliziraju kako za medicinske tako i za rekreativne svrhe.

Studija je ispitala 373 žene u medicinskom centru u Saint Louisu. Sveukupno, 127 žena ili 34 posto prijavilo je da je koristilo marihuanu prije seksualne aktivnosti. Ipak, istraživači navode da još uvijek nije proveden adekvatan broj istraživanja koja bi razmatrala utjecaj droge na seksualno zdravlje uprkos činjenici da kanabis djeluje na kanabinoidni receptor u mozgu koji je neposredno povezan sa seksualnom funkcijom.

Marihuana je odavno povezana s povećanjem seksualne aktivnosti među tinejdžerima na isti način kao i alkohol i rekreativne droge. Međutim, ranija istraživanja također su povezala marihuanu s nesigurnošću u seksu i većom stopom seksualno prenosivih bolesti.

Ova studija, koju je provela dr. Becky Lynn s Medicinskog fakulteta u Saint Louisu i njene kolege, fokusirala se na vezu između kanabisa i zadovoljstva žena njihovim seksualnim životom, seksualnim nagonom, orgazmom, vlaženjem i bolom tokom odnosa.

Ukupno 197 žena u studiji ili oko 52 posto uopće nisu koristile kanabis. Još 49 žena ili 13 posto koristilo je drogu, ali to nisu učinile prije seksa.

“Ono što je novo u ovoj studiji jeste da je marihuana zamišljena kao korisna za seks”, kaže Joseph Palamar, jedan od istraživača.

Istraživanje je pokazalo da su žene koje su koristile kanabis prije seksa brže vlažile te su imale manje bolova za vrijeme seksa nego žene koje nisu. Međutim, razlike su bile premale da bi se isključila mogućnost slučajnosti, javlja Independent pozivajući se na Reuters.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

KLIX.BA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 18
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME