Portal 072info

Vjerujete li u ljubav na prvi pogled?

Pitaju me vjerujem li ja u ljubav na prvi pogled?

Kao prava romantičarka, uvjerena da na svijetu još uvijek ima pravih ljubavnih priča, bez obzira na to kako su one započele, spremno odgovaram: vjerujem!

Vjerujem i da ta jedna slučajna šetnja može postati jedna od najljepših ljubavnih priča. Ostavljeni kišobran u autobusu i dečko koji trči za djevojkom da joj ga vrati, možda je zapravo prst sudbine koja će to dvoje slučajnih nalaznika spojiti na zajedničkom životnom putu u budućnost.

Ali, nažalost, sve sam svjesnija kako sam u manjini. Ipak, odbijam odbaciti snove zbog surove stvarnosti kojom smo okruženi. I nastavljam sanjati da nisam jedina romantična duša… I nalazim istomišljenike.

Neki su se na internetu zapitali može li se zaista zaljubiti u samo dva dana?

Ovo je jedan od najboljih odgovora koji sam pronašla na to pitanje, a koji je sumiran iz knjiga “Straight Talk About Dating” i “Before You Get Naked”.

Nažalost, mnogo ljudi ne zna što je to prava ljubav i zbog toga mnoge veze i pucaju. Prava ljubav nije samo onaj početni osjećaj euforije kada nekoga ugledate, nije samo osjećaj. Ona podrazumijeva brigu jednog o drugome, prihvaćanje partnera sa svim vrlinama i manama, podršku u svim situacijama i strpljenje. To je životno opredjeljenje i ne poznaje ljubomoru, nepoštivanje, sebičnost, kontrolu. Prava ljubav “oprašta”, a oni koji je osjećaju međusobno puni su podržavanja i povjerenja.

Prava ljubav nastaje nakon osjećaja zaljubljenosti, kada postajete svjesni da s tom osobom želite i možete dijeliti sve životne situacije i planirati budućnost. Kada nekome pričate o svojim osjećajima i spominjete kako je neko zgodan i ima najljepši osmijeh na svijetu, zaljubljeni ste. I možete se zaljubiti na prvi pogled. Ili na dva.

Kada nekome pričate kako ste proveli besanu noć jer ste se brinuli o svom partneru kojeg neke situacije na poslu jako muče, a vi mu ne možete pomoći, vjerovatno ste na nivou prave ljubavi. One, za koju ste se spremni boriti i živjeti u svim životnim uvjetima… U dobru i zlu… Uvijek i svuda… Bez obzira na… sve!

Podijelite članak