Portal 072info

Vjerujete li u ljubav na prvi pogled?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pitaju me vjerujem li ja u ljubav na prvi pogled?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Kao prava romantičarka, uvjerena da na svijetu još uvijek ima pravih ljubavnih priča, bez obzira na to kako su one započele, spremno odgovaram: vjerujem!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Vjerujem i da ta jedna slučajna šetnja može postati jedna od najljepših ljubavnih priča. Ostavljeni kišobran u autobusu i dečko koji trči za djevojkom da joj ga vrati, možda je zapravo prst sudbine koja će to dvoje slučajnih nalaznika spojiti na zajedničkom životnom putu u budućnost.

Ali, nažalost, sve sam svjesnija kako sam u manjini. Ipak, odbijam odbaciti snove zbog surove stvarnosti kojom smo okruženi. I nastavljam sanjati da nisam jedina romantična duša… I nalazim istomišljenike.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Neki su se na internetu zapitali može li se zaista zaljubiti u samo dva dana?

Ovo je jedan od najboljih odgovora koji sam pronašla na to pitanje, a koji je sumiran iz knjiga “Straight Talk About Dating” i “Before You Get Naked”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nažalost, mnogo ljudi ne zna što je to prava ljubav i zbog toga mnoge veze i pucaju. Prava ljubav nije samo onaj početni osjećaj euforije kada nekoga ugledate, nije samo osjećaj. Ona podrazumijeva brigu jednog o drugome, prihvaćanje partnera sa svim vrlinama i manama, podršku u svim situacijama i strpljenje. To je životno opredjeljenje i ne poznaje ljubomoru, nepoštivanje, sebičnost, kontrolu. Prava ljubav “oprašta”, a oni koji je osjećaju međusobno puni su podržavanja i povjerenja.

Prava ljubav nastaje nakon osjećaja zaljubljenosti, kada postajete svjesni da s tom osobom želite i možete dijeliti sve životne situacije i planirati budućnost. Kada nekome pričate o svojim osjećajima i spominjete kako je neko zgodan i ima najljepši osmijeh na svijetu, zaljubljeni ste. I možete se zaljubiti na prvi pogled. Ili na dva.

Kada nekome pričate kako ste proveli besanu noć jer ste se brinuli o svom partneru kojeg neke situacije na poslu jako muče, a vi mu ne možete pomoći, vjerovatno ste na nivou prave ljubavi. One, za koju ste se spremni boriti i živjeti u svim životnim uvjetima… U dobru i zlu… Uvijek i svuda… Bez obzira na… sve!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME