Vježbe za savršen struk

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

tummy

Mnogim ženama baš struk zadaje najviše glavobolja i zasigurno ste mnogo puta poželjele da imate struk kao iz časopisa. Da li se može popraviti izgled? Tijelo je genetikom uvjetovano da sve masne naslage sprema baš u struk, tačnije u bokove, bedra i stomak.

Nemojte da vas muči pogled na ravne i čvrste trbuhe koje svakodnevno viđamo na stranicama časopisa. Ni ti stomaci nisu uvijek bili čvrsti, a takav trenutni izgled im je podarila poznata magija zvana photoshop. Stoga ne očekujte nerealno ali se pokrenite zog sebe i zbog zdravlja, ne radi toga da vaš struk izgleda kao na iluzijama na koje ste bacile oko.

Ne postoji trenutno rješenje, sve što trebate je rad, rad i samo rad. Jedino tako ćete primjetiti rezultate. Uvedite promjene u svojoj ishrani koje će vam dati rezultate, konzumirajte više proizvoda od žitarica a izbjegavajte punomasne obroke.

A onda naravno dolazi vježba. Trbušnjaci su vježba koju zasigurno sve poznajete a s kojom ćete istesati struk. Ali ako želite izdužen i vitak izgled mišića, ne zaboravite se istegnuti i varirati trbušnjake kako ne bi radili samo na jednoj skupini mišića. Potrebno je jačanje i gornjih i donjih, bočnih i leđnih mišića. Svi ti mišići imaju dodatno funkciju ako su dovoljno tonizirani pomažu kičmi poboljšanje držanja i olakšavaju joj posao.

Za jačanje gornjih trbušnih mišića lezite na pod. Privucite stopala bliže sebi i stavite ruke iza glave. Podižite se na taj način da pokušate laktovima dotaknuti bedra. Ponovite dva puta po 15 ponavljanja pa kasnije možete povećavati broj ponavljanja i itekako ćete osjetiti da su mišići ojačali.

Za donje trbušne mišiće ostanite na podu i lezite ravno, kao da ćete načiniti slovo I. Uprite se dlanovima i kralježnicu čvrsto zalijepite za podlogu. Podižite noge do kuda možete držeći ih čitavo vrijeme ravnima. Zatim ih spustite tik do poda i iznova podignite. Ponovite također u dvije serije od po 15 ponavljanja.

Što se tiče bočnih trbušnjaka morat ćete se poslužiti bočnim uporom. Lezite na bok oslonjeni na lakat. Sada se oslonite i na brid stopala i podignite se kao da ćete načiniti bočni most. Ostanite tako 60 sekundi. Želite li veće opterećenje podignite slobodnu ruku prema stropu i odvojite slobodnu nogu od ove kojoj je brid na podu. Budite nam snažne, uporne i lijepe. Sretno!