Vlada Crne Gore nagradit će policijske službenike koji su zaplijenili 1,4 tone kokaina

Screenshot 4 71
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vlada Crne Gore donijela je danas odluku da tri policijska rukovodioca budu nagrađena sa dvostrukom platom, a sedam policajaca i dva carinika sa po jednom platom povodom uspješne realizacije akcije u kojoj je zaplijenjeno 1.400 kilograma kokaina.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić rekao je na konferenciji za novinare da su ove nagrade simbolične, ali da pokazuju da će se Vlada brinuti o uslovima u kojima rade policajci.

ČITAJ JOŠ:  Građani BiH lani u Crnoj Gori kupili nekretnine u vrijednosti od 14 miliona eura

“Idoli u Crnoj Gori trebaju da budu naučnici, sportisti, kulturni radnici, inovatori, kreatori, a ne kao što se vrlo često dešava da to budu kriminalci”, rekao je Krivokapić.

Ako se u narednim danima nešto desi, kaže Krivokapić, za to će biti odgovorne male grupe koje su nezadovoljne rezultatima i u ovoj akciji kodnog naziva “187”.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je da je zaplijena 1.400 kilograma kokaina “historijski rezultat na kome bi im pozavidjele i SAD”, dodajući da je šverc narkotika trajao godinama, decenijama i da ga vjerovatno ni aktuelna Vlada neće u potpunosti suzbiti.

ČITAJ JOŠ:  Građani BiH lani u Crnoj Gori kupili nekretnine u vrijednosti od 14 miliona eura

“Vrijednost zaplijenjenog kokaina je vrijednost pet bolnica ili deset fabrika, a mi djecu liječimo SMS porukama”, rekao je Abazović i dodao da iza svih nacionalističkih i ekstremističkih grupa stoje organizovane kriminalne grupe, koje “vide da više nemaju zaštitu države”.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović rekao je da je ovo dio globalne akcije i da informacije koje su došle do crnogorske policije nisu nigdje procurele.

U akciji “187” uhapšeni su Marina (27) i Budumir Krstović (66), koje je sudija za istragu Višeg suda Radomir Ivanović pustio da se brane sa slobode.

ČITAJ JOŠ:  Građani BiH lani u Crnoj Gori kupili nekretnine u vrijednosti od 14 miliona eura
GODISNJICA
MARKETING