Vlada FBiH će sudskim putem tražiti otvaranje Zemaljskog muzeja

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Jednim od zaključaka Vlada je zadužila federalna ministarstva kulture i sporta i obrazovanja i nauke da hitno pripreme prijedlog kojim bi se od Općinskog suda u Sarajevu tražilo donošenje privremene mjere kojom bi se naložilo otvaranje Zemaljskog muzeja za javnost

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odlučila je da će sudskim putem tražiti otvaranje za javnost Zemaljskog muzeja u Sarajevu, prenosi Anadolu Agency.

Federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan danas je podnio Vladi informaciju o stanju u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine.

U okviru informacije, Kaplan je predložio i zaključke u vezi s daljim koracima na otvaranju Zemaljskog muzeja, koje je Vlada prihvatila.

Jednim od zaključaka Vlada je zadužila federalna ministarstva kulture i sporta i obrazovanja i nauke da hitno pripreme prijedlog kojim bi se od Općinskog suda u Sarajevu tražilo donošenje privremene mjere kojom bi se naložilo otvaranje Zemaljskog muzeja za javnost.

AA

 

GODISNJICA
MARKETING