AUTOR: H.D.
DATUM: stu 5, 2021 @ 11:05
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Vlada Federacije BiH donijela je Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju regionalnog vodovoda Plava voda na području Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona.

NER FIT

Kako je saopćeno, javni interes je utvrđen na osnovu Elaborata eksproprijacije određenih parcela za realizaciju projekta Plava voda za općine Travnik, Novi Travnik, Vitez, Busovača i Grad Zenicu, koji je izradio ZEDIS d.o.o. Zenica, zatim procjene vrijednosti nekretnina u iznosu od 4.634.702 KM, koji je dostavio Regionalni vodovod Plava Voda d.o.o. Travnik, kao i zaključaka dvije kantonalne vlade kojima je dato pozitivno mišljenje o opravdanosti ovog projekta i utvrđen njegov status u kantonalnim prostornim planovima.

Javno preduzeće Regionalni vodovod Plava Voda, kao korisnik eksproprijacije nekretnina, može podnijeti prijedlog za eksproprijaciju općinskoj/gradskoj službi za upravu u roku od dvije godine te snosi troškove potrebne za eksproprijaciju i troškove njenog postupaka.

Stupanjem na snagu ove, prestaje važiti Odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju regionalnog vodovoda Plava voda iz 2019. godine.

Tekst se nastavlja nakon reklame
LIDER