Portal 072info

Vlada FBiH za 11 novih limuzina daje 337.977 KM!

Vlada Federacije BiH, s premijerom Fadilom Novalićem na čelu, donijela je prošle sedmice odluku o odobravanju nabavke 11 službenih putničkih vozila Službi za zajedničke poslove FBiH, na šta će iz budžeta FBH biti potrošeno čak 337.997 maraka, otkriva „Dnevni avaz“.

Rasipanje novca

Odluka o kupovini ovih vozila objavljena je jučer i na portalu Javnih nabavki, a u obavještenju je navedeno da se za potrebe Porezne uprave FBiH kupuje devet automobila niže srednje klase, jačine pogonskog agregata minimalno 80 kilovata, na šta će, bez PDV-a, biti utrošeno čak 220.500 maraka.

Indikativno je da je Vlada odluku o rasipanju budžetskog novca donijela u sedmici kada su penzioneri najavili masovne proteste pred Vladom tražeći, između ostalog, povećanje penzija.

Državne jasle

No, umjesto da razmotre njihove zahtjeve, Vlada na sjednici u Sarajevu, što pokazuju i dokumenti koji su u posjedu „Avaza“, odobrava utrošak narodnog novca za nove limuzine i službenike na državnim jaslama.

U obavještenju o nabavci limuzina navedeno je da se dvije kupuju i za potrebe Službe za zajedničke poslove, koja je i raspisala tender. Za ovu službu namijenjena su dva vozila srednje klase, jačine pogonskog agregata minimalno 100 kilovata, na šta će biti potrošeno čak 68.370 KM, bez PDV-a.

Obje nabavke, sa PDV-om, budžetske korisnike koštat će 337.997 maraka.

Šta piše o odluci Vlade FBiH

U odluci Vlade FBiH o nabavci službenih putničkih automobila za potrebe Porezne uprave navodi se da je maloprodajna cijena jednog vozila s dodatnom opremom do 30.000 KM, dok se za dva vozila za Službu maloprodajna cijena treba kretati do 60.000 KM.

Faksimil o nabavci vozila objavljen na portalu Javnih nabavki

Faksimil odluke Vlade FBiH o izdvajanju sredstava

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box