Portal 072info

Vlada Kosova izdvojila 75 hiljada eura za utakmicu protiv Haitija

52c09833-9f40-4a16-aa7d-392257e60dd4-KosovosavezlogoFIFAUN-previewMinistarstvo kulture, omladine i sporta dodijelilo je 25 hiljada eura Fudbalskoj federaciji Kosova (FFK) za što bolju organizaciju prvog međunarodnog prijateljskog meča reprezentacije Kosova protiv Haitija, 5. marta u Mitrovici, javlja dopisnik Anadolu Agency. Predhodno je za organizaciju te utakmice i Vlada Kosova izdvojila 50 hiljada eura.

Prema Memorandumu, koji su danas potpisali predsednik FFK-a Fadil Vokri i stalni sekretar Ministarstva kulture, omladine i sporta, Veton Firzi, izdvojena sredstva u vrednosti od 25 hiljada eura mogu se upotrijebiti samo za određenu namjenu, kao što su kupovina sporednih zastavica, kupovina semafora za izmjenu igrača, kupovina inventara za svlačionice za gostujuću, domaću ekipu i sudije, kupovina 20 komada lopti koje je odobrila FIFA i drugo.

U međuvremenu, Izvršni komitet Fudbalske federacije Kosova odredio je cijene karata za utakmicu Kosova protiv Haitija. Cijene karata će se kretati od 7 do 10 eura, a prva međunarodna prijateljska utakmica reprezentacije Kosova igra se na stadionu “Adem Jashari” u Mitrovici.

“Izvršni komitet je na redovnom sastanku u koordinaciji sa agencijom “AS-AT&Event”, a koja je preuzela organizaciju utakmice, u skladu sa ekonomskom situacijom građana odlučio da cijene karata budu razumne. Karte za zapadni dio će koštati 10 eura, za istočni 7, a za jug i sjever po 5 eura”, navodi se u saopštenju FFK-a.

FFK-a je, takođe, uputila svim navijačima, bez obzira na njihovo grupisanje, da 5. marta budu podrška kosovskoj ekipi, imajući u vidu da ova utakmica ima posebnu važnost za sve.

AA

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box