Vlada odlučila: Umanjenje akciza na gorivo će iznositi 25 posto

gorivo
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Iz Ministarstva finansija Crne Gore saopćili su da će umanjenje akciza na gorivo, u periodu od 6. decembra ove do 3. januara iduće godine, iznositi 25 posto.

Akcize na gorivo su mjesecima bile umanjene za 50 posto, a Vlada je ranije, odlukom od 27. oktobra, odlučila da poveća akcize za 10 posto, odnosno da budu umanjene za 40 posto.

– Vlada nastavlja sa pružanjem mjera podrške građanima i privredi, između ostalog kroz namjeru o produženju smanjenja akciza na gorivo, koje je predviđeno da, u periodu od 6. decembra 2022. godine do 3. januara 2023. godine, iznosi 25 posto – navodi se u saopštenju.

Kazali su da su dosadašnja, sedmomjesečna umanjenja akciza na gorivo državni budžet koštala 37 miliona eura, koliko je po tom osnovu prihodovano manje u odnosu na uporedni period prošle godine.

– Dakle, od 9. maja, kada je prvi put donešena Odluka o umanjenju iznosa akciza za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja, državni budžet prihodovao je desetine miliona eura manje u odnosu i na projekcije za ovu godinu – navodi se u saopštenju.