Vlada RS-a svim penzionerima daje od 50 do 80 KM, borcima po 100 maraka

Screenshot 2 119
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas jednokratnu pomoć penzionerima i borcima u RS povodom vaskršnjih praznika za šta će ukupno biti izdvojeno 15,6 miliona KM.

Dodik je rekao da je prijedlog koji će Vlada RS razmatrati, biti da se penzionerima koji primaju penziju do 415 KM jednokratno isplati 80 KM pomoći povodom vaskršnjih praznika.

“Za penzionere koji primaju iznad tog zagarantovanog iznosa, bit će isplaćeno 50 KM. To sve ukupno iznosi 15,6 miliona KM”, rekao je on na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik je naveo da bi borci od prve do pete kategorije koji su nezaposleni ili imaju primanja do 500 KM trebalo da dobiju 100 KM jednokratne pomoći.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je za večeras sjednicu Vlade na kojoj će biti razmatrane i ove odluke. Višković je rekao na konferenciji za novinare u Banjaluci sa Dodikom i Željkom Cvijanović, da će sjednica Vlade biti održana s početkom u 20.00 sati.

Višković je naveo da je cilj da se kroz jednokratna davanja penzionerima i boračkim kategorijama od prve do pete kategorije stimuliše javna potrošnja. On je naveo da se priprema odluka da se isplate porezi i doprinosi za radnike koji su zbog epidemioloških mjera bili zatvoreni – ugostitljelji, zanatske djelatnosti.

Prema njegovim riječima, bit će donesena i uredba da se i prevoznicima u međunarodnom prevozu prihvate njihovi porezi za prva tri mjeseca ove godine.