Vlada RS prekida saradnju s Valentinom Inzkom

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Do izvinjenja Vlada Republike Srpske prekida komunikaciju i sve odnose sa Visokim predstavnikom Valentinom Inzkom i Kancelarijom visokog predstavnika, navodi se u saopćenju entitetske vlade.

Vlada Republike Srpske prihvatila je danas, na 107. sjednici, održanoj u Banjaluci, inicijativu i zahtjev udruženja i organizacija od javnog interesa za RS proisteklih iz odbrameno-otadžbinskih ratova u kojoj se od visokog predstavnika u BiH, Valentina Inzka, traži da se izvini srpskom narodu zbog izrečenih uvreda, navodi se u saopćenju Vlade RS.

Zahtjev Vladi Republike Srpske uputili su: Boračka organizacija Republike Srpske, Republikčka organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, Savez logoraša Republike Srpske, Savez organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske, Udruženje amputiraca ,,UDAS“, Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Republike Srpske, Udruženje „Jasenovac-Donja Gradina“, Banja Luka, Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske i Udruženje građana „Veterani Republike Srpske“.

N1

GODISNJICA
MARKETING