Screenshot 7 16
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 15, 2021 @ 12:20
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Vlada RS prodala je i drugi avion „Cessna 525“ koji je bio u njenom vlasništvu firmi „Tehnički remont“ Bratunac (TRB). Međutim, nije poznato za koliko novca je avion prodat.

NER FIT

Prije nekoliko mjeseci, objelodanjeno je da Vlada RS prodaje i drugi avion „Cessna 525“. Iz Vlade Srpske prije toga je saopšteno da ovaj avion nije ispravan, zbog čega je izvršna vlast 2020. godine kupila novi avion za 19 miliona maraka.

Prva licitacija za prodaju „Cessne 525“ bila je zakazana za 19. maj ove godine, a cijena je bila 1,86 miliona maraka. U oglasu o prodaju aviona je pisalo da će ukoliko licitacije ne budu uspješne, avion biti prodat neposrednom pogodbom.

Ko se sve prijavio na licitacije i koje ponude su poslate Vladi RS, nije poznato. Ono što se sada zna, jeste da je avion prodat kompaniji „Tehnički remont“ Bratunac (TRB) u vlasništvu Slavenka Ristića, što je za Capital potvrđeno i iz Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA) BiH.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Za koliko novca je Ristićeva kompanija kupila „Cessnu 525“, da li se radilo o prodaju na licitaciji ili je riječ o pogodbi, predsjednik Vlade RS nije odgovorio. Radovan Višković tvrdi i da Vlada RS nema nikakve veze sa prodajom aviona, piše Voice.ba.

To nije radila Vlada, nego Vazduhoplovni servis i obratite se njima“, rekao je Višković.

LIDER