Vlada ZDK ipak bez ministarki

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Članovi Skupštine Zeničko-dobojskog kantona su, u nastavku pete sjednice, imenovali novu kantonalnu Vladu na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem. 

Pored Galijaševića novu Vladu ZDK čine ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Himzo Smajić iz Tešnja, ministar rada, socijalne politike i izbjeglica je Nurđehan Šahinović iz Žepča, za ministra za boračka pitanja imenovan je Fahrudin Čolaković iz Olova, ministar pravosuđa i uprave biće Mirnes Bašić iz Kaknja, a SDA je za ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta predložila Mensura Sinanovića iz Zavidovića. 

Kantonalni odbor Demokratske fronte – Željko Komšić predložio je da se za ministra zdravstva imenuje Bojan Gvozdenović iz Zenice, za ministra prometa i komunikacija Goran Bulajić iz Zenice, a ministar unutrašnjih poslova u novom sazivu bude Hajrudin Žilić iz Olova. Županijski HDZ BIH je za ministra finansija predložio Andreja Kajića iz Žepča, a za ministra privrede Zvonka Ađelića iz Usore. 

Na sjednici Skupštine ZDK vođena je velika rasprava oko zakonskog osnova da se u Vladu treba imenovati 40 posto ministara žena, ali je nakon svega odlučeno da se prihvate prijedlozi tri koalicione stranke, koje su imenovale novu Vladu ZDK bez učešća ministarki. 

Fena

GODISNJICA
MARKETING