Vlada ZDK o projektu Plava voda

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vlada Zeničko dobojskog kantona razmatrala je na današnjoj sjednici zaključak Gradskog vijeća Zenica od 12. januara tekuće godine koji se odnosi na projekat Plava voda. Vlada ZDK prvim zaključkom podržava realizaciju projekta „Izgradnja regionalnog vodovoda Plava voda“.

Vlada od Gradskog vijeća Zenica traži,da u cilju realizacije projekta,a u skladu sa Zakonom o dugu,zaduživanju i garancijama Federacije BiH,dostavi instrumente osiguranja za kreditno zaduženje na iznos od 11 miliona i 470.800 eura. Trećim zaključkom Vlada ZDK, od Federalnog fonda za zaštitu okoliša  traži, da u skladu sa pomenutim Zakonom dostavi instrumente osiguranja za kreditno zaduženje na iznos od 2 miliona i 829.200 eura.

ČITAJ JOŠ:  Firma “Poco” u Zenici pokrenuta uz pomoć investicije iz dijaspore

Konačno,Vlada od Gradskog vijeća Zenica traži,da u što kraćem roku dostavi potrebne dokumente,među kojima Nacrt budžeta za 2017. i Odluku o izvršenju budžeta,kako bi Ministarstvo finansija u skladu sa svojim nadležnostima izvršilo procjenu sposobnosti Grada Zenica za osiguranje instrumenata kredita.

GODISNJICA
MARKETING