Portal 072info

Vlada ZDK odobrila sredstva za poljoprivredne poticaje

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, odobrila proizvođačima maline i kupine s područja kantona isplatu sredstava u iznosu od 348.985 KM na ime poticaja za proizvodnju maline i kupine.

Ranije su odobrena sredstva otkupljivačima jagodičastog voća, koji vrše zamrzavanje, u iznosu od 40.000 KM na ime poticaja za otkup i zamrzavanje jagodičastog voća, kao i sredstva na ime poticaja za otkup jagodičastog voća za otkupljivače sa područja Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 33.899 KM.

Na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Vlada je odobrila dodatna sredstva proizvođačima sa području kantona u iznosu od 166.000 KM za podršku projektima u poljoprivredi na području Zeničko-dobojskog kantona, zatim je odobren iznos od 94.166 KM za uređenje poljoprivrednog zemljišta, i sredstva udruženjima sa području Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 12.000 KM za podršku u razvoju udruženja u poljoprivrednoj proizvodnji u 2016. godini.

Podijelite članak
  • 18
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box