Vlada ZDK opredijelila jedan milion KM za rekonstrukciju lokalne ceste Zenica – Arnauti

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je odluku kojom je opredijelila sredstva u iznosu od jedan milion KM za realizaciju projekta “Rekonstrukcija 1 faze lokalne ceste Zenica – Babino – Arnauti” na području grada Zenice.

Sredstva za rekonstrukciju prve poddionice Bolnica – Arnauti bila su opredijeljena i u budžetu za 2018. godinu, ali je tenderska procedura prekinuta u završnoj fazi jer se zbog političkih opstrukcija ušlo u kraj građevinske sezone. Pošto odobrena sredstva nisu utrošena, prema zakonu se nisu mogla prenijeti u narednu godinu, tako da se Vlada Zeničko-dobojskog kantona opredijelila da opredijeli isti iznos i u 2019. godini.

“Put Zenica – Arnauti je jedan od strateških ciljeva Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Čvrsto smo opredijeljeni da izvršimo rekonstrukciju kompletne saobraćajnice, koja se nalazi na trasi buduće regionalne ceste Zenica – Ponijeri – Kakanj, kako bismo osigurali kvalitetnije uslove za život stanovnika na tom području”, izjavio je premijer Mirza Ganić.Nakon odobravanja sredstava uskoro slijedi raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i nadzor.