Portal 072info

Vlada ZDK ostvarila programske ciljeve

Vlada Zeničko-dobojskog kantona ispunila je u 2016-oj godini najveći dio svojih programskih ciljeva, što je najvažnije. Članovi Vlade, na čelu sa Miralemom Galijaševićem, kao i uvijek pred novu godinu, susreli su se danas sa zeničkim novinarima.

Najvećim uspjehom u radu Vlade, smatra se uspjeh u sanaciji ogromnog deficita s kojim se ušlo u 2016-tu.

– Imali smo deficit od sto miliona maraka, koji je izazvao opštu nelikvidnost. Budžet smo stabilizovali, a ono što nam je okosnica nam je program štednje!, – istakao je premijer Miralem Galijašević.

Možemo se pohvaliti i liderskom pozicijom u izvozu, punom pokrivenošću uvoza izvozom, kao i uspješnim finišom posla oko pripreme kolektivnih ugovora, dodao je premijer Zenilčko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević.

Preostalo je još da se usaglase određeni tehnički detalji oko kolektivnog ugovora za oblast zdravstva. Kredit za Kantonalnu bolnicu, koji je izazvao polemike u javnosti, nije imao alternativu, stava je Vlada Zeničko-dobijskog kantona.

Izmireni su svi svi dugovi prema boračkoj populaciji, uloženo je milion maraka u zgradu tužilaštva, a posebno zadovoljstvo je nam dobar odnos sa socijalnim partnerima, istaknuto je na novogodišnjoj press konferenciji Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

rtvze

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box