Portal 072info

Vladi ZDK bit će predloženo pokretanje sveobuhvatne revizije diploma

Tim Vlade Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv korupcije inicirao je sastanak s Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u BiH (APIK), a povodom inicijative za pokretanje revizije diploma uposlenih u tijelima uprave, institucijama, zavodima, agencijama, direkcijama, javnim preduzećima i drugim tijelima, koju je APIK poslao svim antikorupcijskim tijelima u BiH.

Najavljeno je da će Tim Vlade ZDK za borbu protiv korupcije uputiti inicijativu Kantonalnoj vladi da donese odluku o pokretanju postupka revizije svih diploma zaposlenika u javnim institucijama iz nadležnosti Vlade ZDK te da će u inicijativi predložiti modalitete i rokove za sveobuhvatnu reviziju diploma.

Direktor APIK Hasim Šabotić naglasio je da je Tim Vlade ZDK protiv korupcije prvo antikorupcijsko tijelo u BiH koje je održalo sastanak s APIK-om i pokrenulo početne korake u realizaciji ove inicijative.

Osim Tima i APIK, sastanku su prisustvovali i predstavnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove te predstavnici inspektorata iz Ministarstva za obrazovanje, nauku kulutu i sport obrazovanja ZDK, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

Podijelite članak
  • 172
    Shares