Portal 072info

VLADO JAGODIĆ: “Pokušao sam motivisati igrače na sve načine, ali nisam uspio”

Nakon vrlo loše utakmice za ekipu Čelika i jedva osvojenog, iščupanog boda od ekipe Viteza, donosimo vam i utiske trenera sa Press konferencije.

U samom početku, šef stručnog štaba u nogometnom klubu Čelik, Vlado Jagodić je izjavio da uopšte nije zadovoljan ovakvom igrom, te da igrači nisu ispoštovali dogovoreno. “Čestitam Vitezu na odličnoj igri, trebali su osvojiti tri boda, bili su bolji. Njihov pogodak nas je izbacio iz iole organizovane igre. Šesti remi rezultat je, neću reći agonije, ali nismo odigrali ni blizu kako smo se dogovorili. Pokušao sam motivisati igrače na sve način, ali nisam uspio. Vitez je zaslužio tri boda, ali nije ih osvojio. Ostaje utisak da smo danas bili loši.”

Da li je stvar u nemoći igrača ili je posrijedi nešto sasvim drugo čini se da još uvijek nećemo otkriti. Za sada jedino što vidimo je Čelik koji iz kola u kolo sve više tone na tabeli Premijer lige i koji ponižava naš grad i našu svetinju u utakmicama protiv, do jučer prvoligaša.

Trener igrača Viteza, Valentin, može biti izrazito zadovoljan igrom svoje momčadi. Oni su dali sve od sebe, te nesretno primili gol u zadnjoj minuti susreta. Svakako da su se nadali da će u Vitez ponijeti sva tri, realno, zaslužena boda, ali ponestajalo im je i malo sreće. “Pokušali smo da zatvorimo Čelikovu desnu stranu, a što smo i uspjeli. Nažalost, dosta lijepih šansi i pasova nismo uspjeli realizovati i završiti na najbolji način, a to je još jednim pogotkom koji bi nas sigurno učinio pobjednikom ovog susreta.”

Navijači Čelika su izgubili svako povjerenje u igrače, te su iz utakmice u utakmicu tribine sve praznije, a kako će biti do kraja samo ovog dijela sezone ne možemo niti zamisliti. Ostaje nam samo nada da će biti bolje, ali dokle se nadati?

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box